למרבה הצער, רובנו עבדנו לא פעם במקום עבודה שהיה פחות נכון עבורנו, בין אם מבחינה מקצועית ובין אם מבחינה אישית. עם זאת, פעמים רבות, השאלה “מתי כדאי להתפטר?” או “האם כדאי להתפטר?” אינה עולה בראשנו – בין אם בשל החשש מהמצב הכלכלי ובין אם בשל החשש שלא נמצא עבודה אחרת. חשוב לדעת כי קיימים בכל זאת מצבים, בהם ההתפטרות הכרחית לטובת הבריאות הנפשית והפיזית שלנו. אז מתי כדאי להתפטר? לפניכם כמה מצבים שחשוב מאוד לשים לב אליהם.
אז מתי כדאי להתפטר? כאשר אנו מוצאים את עצמנו עובדים בכל שעות היממה
ישנן משרות אשר מוגדרות כמשרות גלובליות לכל דבר ועניין, ועל העובד להיות זמין במרבית שעות היממה לצורך העבודה. עם זאת, חשוב לזכור כי גם עבודה המוגדרת כ”גלובלית” צריכה להיות תחומה במסגרת שעות כלשהי, שכן עבודה מסביב לשעון לאורך זמן ארוך עשויה לגרום לנו להתמוטט בסופו של דבר. אם ניסיתם להציב גבולות במקום העבודה אך אתם בכל זאת מוצאים את עצמכם עובדים כל הזמן, ללא הפסקה, גם בחופשים ובשעות הלילה המאוחרות – ייתכן כי כדאי לשקול להתפטר.
כאשר העבודה גורמת לנו לתחושות נפשיות או פיזיות קשות כדאי להתפטר
תחושות נפשיות או פיזיות קשות הן משהו שעלול להתעורר בעבודה, בין אם בשל העומס שאנו חווים ובין אם בשל האנשים שאנו עובדים איתם. אז מתי כדאי להתפטר? כאשר מחשבה על העבודה הופכת לנו את הבטן, כאשר אנו מתחילים לחוות סימני דיכאון או התפרצויות כעס וכאשר אנו חשים רע באופן כללי כאשר אנו נמצאים במקום העבודה.
אם מתעמרים בכם במקום העבודה – כדאי להתפטר
התעמרות במקום העבודה יכולה להתבצע על ידי המעסיק, מנהל אחר או אף אחד העובדים. אם אתם עוברים התעמרות במקום העבודה – מדובר בסביבת עבודה שאינה בטוחה עבורכם, ובמצב כזה, רצוי להפסיק את יחסי העבודה באופן מהיר ככל הניתן ולהתייעץ עם עו”ד בנושא.